Van katoenplant tot T-shirt " HOW DO THEY DO IT "

De kans is groot dat je op dit moment een T-shirt aan hebt. Er wel eens over nagedacht hoe dat kledingstuk tot stand gekomen is?

 Katoen is de grondstof voor bijna 40 procent van alle textiel. China is de grootste katoenproducentvan de wereld, op de voet gevolgd door de Verenigde Staten en India.

Meer dan de helft van alle katoen wordt verwerkt tot kleding. Een derde wordt vermaakt tot bed en meubeltextiel. De rest verdwijnt in industriële producten als verband, behang, boeken of zeildoek.

De verwerking van ruwe katoenvezels vindt over de hele wereld plaats. Ze reizen vaak via tussenhandelaren naar spinnerijen. De lange draden zitten dan nog door elkaar. De spinnerij ontwart de kluwen met een grote machinale kam tot losse draden, die door het spinnen in garen veranderen. De draden zijn nu klaar om tot lappen stof te weven en te verdelen. Dat wil zeggen: te wassen, te bleken, te verven, en het kreukvrij of antimicrobieel maken van de stof. Als laatste verwerkt de industrie de lappen tot de T-shirts.

 

 

 

 

 

 

Nieuws PAS Print

Inspiratie, ideeën en achtergrondinformatie over ons bedrijf PAS  mis niets van de laatste nieuwtjes met betrekking tot het bedrukken en borduren van textiel handige tips en de nieuwste features!

Facebook

Twitter

Pinterest

Contact us

info@pasprint.be
+32 (0)3 326 13 30

Bisschoppenhoflaan 571-573
2100 Deurne (Antwerp)
Belgium

Opening hours

Mon - Fri : sales & showroom: from 9 AM to 5:30 PM
Mon - Fri : merchandise pick-up: from 9 AM to 6 PM
Closed on Saturdays and Sundays