PAS PRINT kiest voor organic

Biologisch katoen is geteeld zonder het gebruik van landbouwgif als pesticiden.

Katoen is een landbouwproduct. Om te zorgen dat katoenplanten niet worden aangetast door beestjes wordt de katoenplant hevig bespoten met allerlei slechte chemische bestrijd middelen. Niet goed voor het katoengewas, het milieu, de katoenboeren en de lokale bevolking.

Biologisch katoen wordt verbouwd zonder pesticiden. Om er voor te zorgen dat het gewas niet wordt opgegeten door beestjes worden er andere insecten ingezet om deze schadelijke insectenpopulaties tegen te gaan.
Biologisch katoen wordt ook weer ouderwets met de hand geplukt. Want om het machinaal te kunnen plukken moet chemisch ontbladeringsmiddel worden gebruikt en dat is natuurlijk niet toegestaan.

Organisch katoen is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor jou. Zo is het katoen zachter van structuur, ademt het beter en gaat het langer mee.  

 

Fair trade is het label voor eerlijke handel

Dit helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en investeren in een duurzame toekomst.

Fair trade is de organisatie die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van de internationale standaarden en nauw contact onderhoudt met coöperaties. Dit helpt kleinschalige boeren in Azië, Afrika en Zuid-Amerika die continu in onzekerheid leven over hun inkomen.

Fairtrade doorbreekt deze vicieuze cirkel door standaarden te zetten die boeren de mogelijkheid bieden om zichzelf te ontwikkelen. 

Contacteer ons

info@pasprint.be
+32 (0)3 326 13 30

Bisschoppenhoflaan 571-573
2100 Deurne (Antwerpen)
België

Openingsuren

ma - vr : verkoop & showroom: 09:00u tot 17u30
ma - vr : afhalen goederen: 09:00u tot 18u00
Gesloten op zaterdag en zondag