Digitaal Drukken (DTG)

Wil je graag kleurrijke foto’s of ontwerpen drukken in kleine oplages? Dan is digitaal drukken de ideale keuze voor jou.

DTG betekend direct to garment printing. Door middel van inkjet technologie wordt de print rechtstreeks op de textiel gedrukt. Dit werkt net zoals printen op papier, maar dan op een T-shirt. Een speciale printer drukt de inkt van jouw gewenste ontwerp rechtstreeks op jouw gekozen textiel, met als resultaat een hoog resolutie beeld met een fotografisch gevoel. DTG gebruikt speciale water inkt die wordt geabsorbeerd door de vezels van het kledingstuk.

DTG drukken gebeurt steeds in cmyk modus, niet met pantone ® kleuren. Hierdoor heb je meer mogelijkheden in het gebruik van kleuren, tonen en verlopen. DTG vervangt uiteraard niet zeefdrukken, maar als je deze techniek gebruikt met het juiste ontwerp op het juiste textiel krijg je een prachtig eindresultaat.

Waarom digitaal drukken?

 1. Geeft eindeloze keuzes in kleuren
 2. Kan zeer fijne details drukken en fotografische beelden
 3. Ideaal voor kleine oplage
 4. Weinig opstarttijd

Zo levert u uw bestelling best aan:

 • Een vectorieel bestand in aparte lagen op ware grootte
 • Minimale resolutie van 300 ppi. Dit is een eenheid van resolutie van aangeleverde bestanden, uitgedrukt in pixels per inch. Hoe hoger het getal, hoe meer kwaliteit we kunnen leveren.
 • De beste manier voor het aanleveren van bestanden is via een WeTransfer link of link vanop uw downloadsite met daarop uw ontwerp. Dit verkleint de foutmarge. Een andere mogelijkheid is het opsturen van het bestand als bijlage bij een e-mail.

Heeft u een specifieke vraag? Neem een kijkje naar onze veelgestelde vragen of neem contact op voor meer info.

Posities

Voor u uw wensen kenbaar maakt en we een aangepaste offerte opmaken, is het belangrijk om weten welke posities op kleding tot de mogelijkheden behoren.

 1. Zo kunnen we aan de voor- en achterkant van T-shirts een oppervlak van 43 x 65 cm bedrukken.
 2. Is het niet mogelijk om over knopen of te dicht bij de kraag te drukken.
 3. Bedrukken van plooien en naden is niet aan te raden, omdat we simpelweg niet willen inboeten op het vlak van look en kwaliteit.
 4. Ook daarom laten we steeds 30mm tussen de rand en zomen enerzijds en het ontwerp.

Hieronder ziet u in detail op welke posities we een kwalitatieve bedrukking kunnen waarborgen.

Contacteer ons

info@pasprint.be
+32 (0)3 326 13 30

Bisschoppenhoflaan 571-573
2100 Deurne (Antwerpen)
België

Openingsuren

ma - vr : verkoop & showroom: 09:00u tot 17u30
ma - vr : afhalen goederen: 09:00u tot 18u00
Gesloten op zaterdag en zondag