DTG

Direct To Garment

DTG-drukken biedt een uitstekende oplossing voor het direct reproduceren van full-color afbeeldingen en fotografische prints op textiel, zonder extra kosten voor films of zeefdrukken. Met hoge resolutie (tot 600 DPI) blijven zelfs de fijnste details behouden.

DTG op witte textiel

Het voordeel van DTG op wit textiel is dat het direct printen mogelijk is zonder voorafgaande behandeling van het textiel, waardoor het ontwerp een zachte aanraking behoudt.

DTG op zwarte textiel

De beste en meest intense resultaten worden verkregen op zwarte textiel met behulp van DTG. Voor zwarte textiel is een voorbehandeling (pretreat) nodig om het volledige kleurenpalet goed tot zijn recht te laten komen.

DTG op gekleurde textiel

Bij DTG printing is het belangrijk om te focussen op de kleuren die goed werken, zoals pastel- en natuurlijke tinten. Deze kleuren zijn ideaal vanwege hun compatibiliteit met het printproces en hun vermogen om de print goed te laten uitkomen.

Praktische informatie

Hoe gaat dit in zijn gang?

Allereerst wordt in onze atelier de afbeelding voorbereid en aangepast aan het juiste formaat voor de bedrukking op textiel.

Vervolgens worden de nodige instellingen aangepast op de computer. Voor gekleurde textiel wordt al dan niet pre-treatment aangebracht om ervoor te zorgen dat de inkt zich goed aan de stof hecht. Dit proces is niet nodig voor witte textiel of pasteltinten.

Gelieve 24 uur te wachten vooraleer de textielen te wassen, de inkt is op waterbasis.