Zeefdruk

Topkwaliteit gekoppeld aan snelle service.

Zeefdruk bij PAS biedt vaak de beste oplossing voor het bedrukken van logo’s en ontwerpen vanwege zijn veelzijdigheid en hoge kwaliteit.

Zeefdruk bij PAS is:

PAS is ontstaan uit een passie voor zeefdruk. Al meer dan 35 jaar is zeefdruk onze kerntechniek. Onze uitgebreide ervaring waarborgt hoogwaardige kwaliteit, van één kleur tot full-colour prints. Door de jaren heen is onze capaciteit meer dan verviervoudigd, en onze 38 medewerkers staan garant voor uitstekende resultaten.

Zeefdrukproces

Zeefdruk is een druktechniek waarbij een zeef met lichtgevoelige emulsie wordt belicht met een ontwerp. Na belichting worden de onbelichte delen weggespoeld, waardoor een sjabloon ontstaat. Inkt wordt door de open delen van de zeef gedrukt met een rakel, waardoor het ontwerp op het textiel wordt overgebracht.

Technieken

Een belangrijk voordeel van zeefdruk zijn de speciale effecten die mogelijk zijn. Wij bieden een uitgebreide reeks aan, waaronder fluorescerende, reflecterende, puff, high-density, metallic gold, etc. Deze technieken voegen extra waarde toe aan uw ontwerp.

Ontdek onze verschillende zeefdruktechnieken

Plastisol Screen Printing

Deze techniek is een veelgebruikte druktechniek die bekendstaat om zijn levendige kleuren, duurzaamheid en wasbestendigheid. Het biedt uitstekende resultaten op textiel, zoals t-shirts, en is geliefd vanwege de mogelijkheid om op diverse materialen te drukken.

Waterbased Screen Printing

Zeefdrukken op textiel met watergedragen inkten biedt een milieuvriendelijke oplossing die zowel ecologisch als effectief is. Deze techniek vermindert de impact op het milieu en levert een zachte, ademende afwerking die comfortabel aanvoelt op diverse textielsoorten.

Discharge Screen Printing

Bij discharge screen printing wordt de kleurstof van het textiel verwijderd en vervangen door nieuwe pigmenten zonder witte ondergrond. Dit resulteert in een zachte, "niet-voelbare" print met een subtiel, vintage effect op kleding.

Quadri (CMYK Printing) op wit

Quadri zeefdruk, of vierkleurendruk, gebruikt vier basisinkten (cyaan, magenta, geel en zwart) om een breed spectrum aan kleuren op textiel te reproduceren. Deze techniek mengt kleuren in verschillende percentages om gedetailleerde, full-color ontwerpen te creëren.

Full Color Printing op donkere kleuren

Full color spot proces zeefdruk is een techniek waarbij specifieke kleuren nauwkeurig worden gemengd en gedrukt om levendige, gedetailleerde afbeeldingen op textiel te produceren. Deze methode combineert nauwkeurige kleurreproductie met de voordelen van zeefdruktechnologie.

Fluo

Neon- of fluo Pantone-kleuren zoals fluo geel, fluo groen en fluo roze geven in zeefdruk een levendige uitstraling aan uw ontwerp. Deze inkten met fluorescerende pigmenten zijn goed zichtbaar onder normaal licht en extra helder onder blacklight.

Puff Screen Printing

Puff screen printing is een techniek waarbij een speciale inkt met een expanderend additief wordt gebruikt. Tijdens het drogen komt de inkt op het textiel omhoog, wat een driedimensionaal "puffy" effect creëert met een voelbare structuur en textuur.

High Density Inkt

High density zeefdrukken creëert een verhoogd, 3D-effect op textiel. Dit resulteert in een voelbare structuur met diepte en textuur, waardoor ontwerpen een opvallende, sculpturale uitstraling krijgen.

Clear Gel Base Inkt

Clear base screen printing gebruikt een transparante basislaag op textiel, vergelijkbaar met het principe van spotvernis. Dit versterkt kleurhelderheid en diepte zonder de stof te bedekken, behoudt texturen en geeft een verfijnde, zachte afwerking.

Reflective Screen Printing

Reflective screen printing gebruikt een speciale inkt met reflecterende deeltjes die licht terugkaatsen, voor verhoogde zichtbaarheid in donkere omstandigheden.

Glow-in-the-dark Inkt

Glow-in-the-dark ink is een speciale zeefdrukinkt die licht absorbeert en opslaat wanneer blootgesteld aan lichtbronnen. In het donker straalt de inkt licht uit, waardoor ontwerpen op textiel een opvallend, fluorescerend effect krijgen.

UV Inkt

UV ink zeefdruk (ultraviolet) creëert speciale effecten die oplichten onder blacklight-verlichting. Deze inkt blijft onzichtbaar bij normaal licht, maar straalt fel op onder UV-licht, waardoor ontwerpen een opvallend en levendig effect krijgen.

Liquid Silver

Liquid silver is een speciale zilveren inkt die vloeibaar wordt aangebracht en droogt tot een glanzende, metallic afwerking. Dit is niet te vergelijken met glitter- of shimmer-inkten, maar biedt een elegante, matte zilveren uitstraling.

Metallic Inkt

Metallic inkt, zoals goud en zilver, behoort tot de populairste shimmer-inkten. Deze inkten geven ontwerpen een luxe uitstraling en zijn ideaal voor diverse toepassingen waar een premium effect gewenst is.

Black Diamond

Zwarte shimmer inkt, ook wel "black diamond" genoemd, is een speciale zeefdrukinkt die een subtiele, glanzende afwerking op textiel biedt. Deze inkt voegt een verfijnde sparkle toe aan zwarte ontwerpen, waardoor ze een luxe uitstraling krijgen.

Multi Glitter

Multi glitter zeefdruk gebruikt een inkt met verschillende glitterdeeltjes om textiel een glinsterende, veelzijdige afwerking te geven. Deze techniek creëert een levendige uitstraling door een mix van kleuren en texturen.

Glitter Effect Screen Printing

Glitter inkt in zeefdruk bevat kleine mini-pailletjes die een "bling-bling" effect op textiel creëren. Deze inkten zijn beschikbaar in kleuren zoals rood, blauw, groen, goud, zilver en andere varianten, voor een opvallende en levendige afwerking.

Crystalina Inkt

Crystalina zeefdrukinkt bevat transparante glitterdeeltjes die een glanzend, kristalachtig effect op uw ontwerp creëren. Deze transparante glitterinkt verhoogt de visuele impact.

Praktische informatie

Belangrijk voor u bestelt
  • Als het aantal opdrukkleuren beperkt blijft, is deze zeefdruktechniek optimaal voor elke oplage
  • Hoe meer kleuren en hoe lager de oplage, hoe hoger de kostprijs.
  • Hoe meer van dezelfde stuks, hoe lager de drukkost.
  • Voor Illustrator (.ai, .eps, .pdf): gebruik PMS (Pantone kleuren) inclusief wit, zet lettertypes om naar outlines (+font aanleveren), vermijd transparantie en JPG als PDF.
  • Voor Photoshop (.psd, .tif): lever bestanden in lagen aan, met fonts of omgezette typografie naar contouren, op ware grootte 1/1 of groter, en een resolutie van 300 dpi.
  • Indien mogelijk, graag in drievoud: Illustrator (.ai, .eps), PDF, JPG ter controle.
  • De beste manier voor het aanleveren van bestanden is via een WeTransfer link of link vanop uw downloadsite met daarop uw ontwerp. Dit verkleint de foutmarge. Een andere mogelijkheid is het opsturen van het bestand als bijlage bij een e-mail.

Voor u uw wensen kenbaar maakt en we een aangepaste offerte opmaken, is het belangrijk om weten welke posities op kleding tot de mogelijkheden behoren.Zo kunnen we aan de voor- en achterkant van T-shirts een oppervlak van 43 x 65 cm bedrukken.

  1. Het is niet mogelijk om over knopen of te dicht bij de kraag te drukken.
  2. Bedrukken van plooien en naden is niet aan te raden, omdat we simpelweg niet willen inboeten op het vlak van look en kwaliteit.
  3. Ook daarom laten we steeds 30mm tussen de rand en zomen enerzijds en het ontwerp.

Hieronder ziet u in detail op welke posities en voor welke afmetingen we een kwalitatieve bedrukking kunnen waarborgen.